Omgeving

Ons vakantiehuis bevindt zich in het dorp Budkov, gelegen in de heuvels van Zuid Bohemen in Tsjechië. In Budkov zelf is het bijzonder rustig. Er zijn geen winkels of andere voorzieningen. In Prachatice zijn alle voorzieningen, zoals supermarkten, kleine winkeltjes, restaurants, cafe's, postkantoor, geldautmaat, etc. wel aanwezig. In de omgeving is er van alles te doen, zoals boomwandelen, kanovaren, paardrijden, watersport bij het Lipnomeer of een bezoek aan het historische stadje Český Krumlov.

Budkov ligt in het zuid-westen van Tsjechië , 45 km van de Duitse grens, 95 km van Linz (Oostenrijk) en 150 km van Praag. Het dorp heeft 90 inwoners, een eigen burgemeester en een gemeenteraad, die iedere woensdagavond vergadert in het raadhuis, gelegen naast ons vakantiehuis.

Omgeving

De eerste berichten over Budkov dateren uit 1352. Het dichtbijzijnde grotere dorp Husinec, op 2,4 km afstand, staat bekend als de geboorteplaats van Jan Hus, een van de eerste Hervormers.

Prachatice is de regiohoofdstad in het gebergtevoorland van Šumava, aan de voet van de berg Libín (1091m). Prachatice ligt op een hoogte van 569 m en heeft 12.500 inwoners. Het stadje staat vanwege meerdere historische gebouwen onder monumentenzorg.


De stad kreeg in de 14e eeuw een monopolie op de zouthandel met de stad Passau. Ook allerlei andere koopwaar passeerde Prachatice, omdat het aan de handelsroute "Goldener Stieg" lag. Met name de

16e eeuw was vanwege de belangrijke handelsbetrekkingen de Gouden Eeuw.


Prachatice

Budkov